Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

Aardappelpuree

 

 

Ingredienten:

Kruimige aardappelen (400 gr)
50ml melk
Klontje roomboter
10ml olijfolie

 zout, nootmuskaat
 
 

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Schil de  kruimige aardappelen en snijdt deze in middelgrote stukken.. Zet de aardappelen op het fornuis in een pan met water en wat zout.
Zorg ervoor dat de aardappelen niet te lang koken en dan water gaan absorberen met het resultaat “een waterige puree”.
Als de aardappelen gaar zijn maak ze dan fijn met behulp van een stamper.
Daarna  de puree door de zeef om klontjes te voorkomen en voor de romige smaak. Voeg boter en een beetje olie toe met wat melk en start het roeren van het mengsel op een laag vuur. U kunt doorgaan met melk toevoegen tot er de gewenste consistentie is
Wat nootmuskaat erover en klaar. Veel lekkerder dan uit een pakje.

Verwerk de aardappelen tot puree als ze nog heet zijn.

 

 

Receptengerechten-tips