Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Albondigas tapa

 

 

Ingredienten:

Voor 40-50 balletjes

500 g varkens- of rundergehakt
60 g gesnipperde ui
4 tenen knoflook, fijngehakt
1 eetl. gehakte peterselie
60 g fijn broodkruim
3 eieren
1 rode chilipeper, fijngehakt, of een scheutje chilisaus

versgemalen peper
zout
bloem voor het bestuiven
olie voor het frituren

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Doe alle ingredienten op de bloem en olie na in een kom en schep goed om. Laat 30 minuten staan zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
Verhit in een koekenpan een laagje olie dat diep genoeg is om de balletjes te bedekken tot 180ÂșC .

Haal de balletjes door de bloem. Frituur ze, waarbij u ze een keer omdraait, tot ze doorbakken zijn.

Laat op keukenpapier uitlekken en dien onmiddellijk op.

In Spanje maakt men de balletjes met varkensgehakt, maar rundergehakt is er ook voor geschikt.

Het recept is voldoende voor circa 45 balletjes van circa 3 cm doorsnee. Als tapa serveert men deze balletjes meestal met een knoflookmayonaise als dipsaus, of verwarmd in een volle saus ( een tomatensaus)

 

smakelijk eten.


Receptengerechten-tips