Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bouillabaisse

 

Ingredienten:

400gram rode mul

stuk congeraal of eventueel paling

3 krabben

300gr schorpioenvis

300gr zeeduivel

300gr rode poon

300gr st pietersvis

300 g tomates in stukken gesneden

1 ui in stukken

3 teentjes knoflook

olifolie

100ml tomaten puree

Bouquet van kruiden: dille (2 takjes); laurier (1 blad) peterselie (1 streng), sinaasappelschil, peper, zout, saffraan

 

 

Bereiding:

Pak een grote pan,  fruit de ui en de knoflook met olijfolie op een laag vuur.
Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe.
Giet ongeveer 1 liter water, de kruiden, sinaasappelschil en de schoongemaakte vis (rode mul, conger en krabben toe). Voeg zout en peper toe. Kook het geheel zonder deksel op een matig vuur gedurende 25 min.
Verwijder de kruiden en de sinaasappelschil. Proef en voeg eventueel nog meer zout en peper toe.
St-Pietervis en zeeduivel erbij en wat saffraan toevoegen. Eventueel meer water erbij om het geheel volledig te bedekken. Nu deksel op de pan
Kook dit gedurende 10 minuten, daarna de rode poon en schorpioenvis erbij. Kook opnieuw gedurende 6 minuten.

Proef en controleer het gerecht en serveer het met brood
Traditioneel wordt de Bouillabaisse geserveerd met rouille, een soort mayonaise met knoflook en olijfolie.

Dit is een een echt Frans gerecht uit de streek van Marseille.