Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doperwtenschotel

 

 

Ingredienten: Nederlands recept voor 3 personen

=50 g roomboter
=1 kleine ui, in ringen gesneden
=250 g verse champignons, in plakjes gesneden
=1 ijsbergsla, in stukjes gesneden
=500 g diepvriesdoperwten
=1 theelepel basilicum
=zeezout of strooikruiden

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Smelt de roomboter in een braadpan, doe de ui erbij en laat deze 2 minuten fruiten.
Schep de champignons erdoor, doe de ijsbergsla erbij en roer alles goed door elkaar.
Voeg de doperwten, de basilicum en 125 ml water toe en breng het geheel aan de kook.
Zet de warmtebron wat lager en laat het gerecht 15 tot 20 minuten zachtjes koken tot de doperwten gaar zijn.
Breng de doperwtenschotel op smaak met zeezout of strooikruiden
en geef gekookte zilvervliesrijst of basmatirijst erbij.

 

Smakelijk