Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filippijnse Wraps

 

 

Ingredienten voor de vulling
2 el plantaardige olie
200 g runderfilet, in dunne reepjes
200 g sperziebonen(over de helftlengte)
1 wortel, in reepjes
1 kleine prei, gesneden
200 g bamboescheuten, gesneden
8 blaadjes ijsbergsla

 

Ingredienten voor de pannenkoekjes
100 g bloem
1 el maizena
snufje zout
3 eieren
1,25 dl melk
2 el gesmolten boter

Ingredienten voor de saus
1,25 dl rundvleesbouillon
1 el suiker
1 el ketjap
1 el wijnazijn ,snufje zout
1 tl maizena


 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Meng voor de pannenkoekjes de bloem, de maizena en het zout in een kom. Klop de eieren en melk hier in gedeelten door tot u een glad beslag hebt.
Verhit de boter in een koekenpan van 18 cm in doorsnee en giet er zo veel beslag in dat de bodem net bedekt is. Bak de onderkant goudbruin, draai om en bak de tweede kant goudbruin. Leg het pannenkoekje op een bord en houd het warm. Herhaal. dit met de rest van het besl.ag en maak zo acht pannenkoekjes.
Verhit voor de vulling de olie in een wok. Bak het vlees hierin al roerend aan alle kanten bruin. Voeg de bonen, wortel, prei en bamboescheuten toe en roerbak ongeveer 3 minuten. Haal. dit mengsel van het vuur en houd het warm.
Was de slablaadjes en Leg ze op de pannenkoekjes. Verdeel. hierover het vlees-groentemengsel en rol de pannenkoekjes op. Houd ze warm.
Maak de saus. Breng in een pan de bouillon met suiker, ketjap, wijnazijn en zout aan de kook. Meng de maizena met 1 eetlepel koud water en roer dit door de saus om hem te binden. Laat de saus 2 minuten zacht koken, giet hem over de gevulde pannenkoekjes, rol ze op en serveer ze direct.

Houd de pannekpekjes warm in een matig warme oven.

 

Smakelijk eten



Receptengerechten