Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Garnalenkroket 

 

 

Ingredienten:

Voor 4 Garnalenkroketten
-30 gram boter
-30 gram bloem
-2 dl bouillon van 1 bouillontablet of visbouillion
-150 gram garnalen
-peper, nootmuskaat
-paneermeel
-paneerei , ei losgeklopt+iets water
-wat bloem om te paneren
-de frituurpan (frituurvet)

 

 

 

 

 

Bereiding:

Boter smelten, de bloem erdoor roeren tot( een roux) is verkregen.
Deze roux doorverwarmen zonder dat de kleur verandert. De bouillon helemaal toevoegen. De massa aan de kook brengen en gladroeren.
Peterselie, peper en nootmuskaat erbij naar smaak.

Als laatste de garnalen toevoegen
De ragout uitstrijken op een diep bord en op een koude plaats laten staan tot de massa koud en heel stijf is. Of probeer rollen van de koude ragout te maken en daarna nog verder afkoelen tot 0 graden.
De massa in 4 stukken verdelen. (of de rollen snijden)
Zorgen dat oneffenheden en barstjes eruit gedrukt worden om leeglopen te
voorkomen. De kroketten aan alle kanten door de bloem rollen, met de hand
bijvormen, door paneerei halen, door paneermeel rollen .
Nogmaals door paneerei en de paneermeel .

Overtollige paneermeel afschudden.
Nog een uurtje in de koelkast. De kroketten afbakken in de hete frituurolie

(+-180  graden Celsius) of invriezen. Smakelijk eten.