Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gebakken aardappelen

 

 

 

Ingredienten: voor de lekkerste gebakken aardappelen

Voor 1 persoon 400gr iets kruimige aardappelen
wat zout
evt kruiden
boter of olijfolie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Aardappelen bakken lijkt makkelijk, maar kan toch op diverse manieren.
Kies aardappelen waar je mooie schijfjes van kunt snijden.
Schil de aardappelen
Snij mooie schijven van een kleine cm dik
wassen
Doe in een pan met water, wat zout evt kruiden en kook ze tot ze net niet gaar zijn. (10min)
Let op: Laat ze niet te gaar worden!!
De aardappelschijfjes af laten koelen.
Neem een koekenpan en verhit de boter en/of de olijfolie .
De aardappelschijfjes bakken aan 1 kant en daarna omdraaien.
Bak ze totdat ze goudbruin zijn.
Regelmatig omdraaien en niet aan laten branden.
Eventueel kruiden toevoegen.

Bij gebakken aardappelen kan men allerlei groenten vlees en vis serveren.

 

Smakelijk eten.