Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

Gekookte aardappelen

 

 

Ingredienten:

200-250 gr aardappelen per persoon
1 gr zout per 200- 250 gr aardappelen

Pan met water

gekookte aardappelen

 

 

 

Bereiding:

Aardappelen schillen, pitten en onder water leggen.
Daarna wassen en in een pan met water doen waar de aardappelen

1 cm water boven zich hebben. Voeg het zout toe.
Breng de aardappelen snel aan de kook. Zet het vuur tijdens het koken

niet te hoog, dit voorkomt overkoken.
In ongeveer 20 minuten zullen de aardappelen gaar zijn. Kleine nieuwe aardappelen zijn sneller gaar. ( in 15 minuten) De aardappelen zijn gaar als je  er met een prikker of vork makkelijk in kunt prikken.
Laat aardappelen niet te gaar worden, dit heeft een negatieve invloed op de smaak! Controleer dus regelmatig.
De gare aardappelen afgieten, omschudden en zonder deksel droog en bloemig laten worden. Snel serveren.