Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Champinones rellenos

 

 

Ingredienten: 4 personen

(tapa: gevulde champignons)
=4 eetl. olijfolie
=1 1/2 theel. fijngehakte knoflook
=32 kleine, stevige champignons, circa 5 cm doorsnee, steeltjes verwijderd.

=1 eetl. gesnipperde ui
=30 g fijngehakte tocino of bacon
=1 eetl. fijngehakte peterselie
=2 eieren, losgeklopt
=2 eetl. vers broodkruim
=2 eetl. versgeraspte Parmezaanse kaas

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Verhit de olijfolie in een koekenpan die zo groot is dat alle champignons er naast elkaar in passen.

Doe er de knoflook en vervolgens de champig-nons met de holle kant boven in en laat circa 2 minuten zachtjes bakken tot ze bruin maar niet gaar zijn.

Schep er de champignons uit. Doe er de ui en tocino in en laat 2 tot 3 minuten fruiten. Giet overtollig vocht af.

Schep er de peterselie door, neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Schep er het ei en de broodkruim door.

Vul de champignons met de vulling en strooi er wat Parmezaanse kaas over. Zet onder de hete grill of zet ze in een op 230ÂșC voorverwarmde oven tot de kaas bruin is en de champignons gaar zijn.

Dien zo snel mogelijk op.

 

smakelijk eten.


Receptengerechten-tips