Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hutspot met klapstuk

 

 

Ingredienten voor de stamppot: voor 3 a 4 personen

=300 a 400 g klapstuk(stoofvlees)
= 3 dl water
= 10 g zout
= 1 kg aardappelen
= 1/2 kg winterwortelen
= 300 g uien
= 80 a 100 g boter of margarine
= 75ml melk

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Het vlees opzetten met het kokende water en het zout en 1 uur voorkoken (in hogedrukpan 25 min.).

De aardappelen schillen, pitten en onder water leggen, de wortelen schoonboenen en kleinsnijden, de uien schillen en kleinsnijden.

Aardappelen, wortelen en uien aan het vlees toevoegen.

De massa weer vlug aan de kook brengen en laten koken tot alles gaar is ( 1/2 uur). Het vlees uit de pan nemen en warm houden, het kookvocht afschenken, maar bewaren; de aardappelen en groenten fijnstampen en dooreenmengen.

Het kookvocht, de boter en desgewenst de hete melk door de stamppot roeren.

De stamppot serveren met het klapstuk erbij of kleingesneden door de stamppot mengen.
Gemiddeld 400gr aardappelen en 200gr wortel p.p.


Receptengerechten-tips