Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kip met Grimbergen

 

 

Ingredienten :

=1 kip( evt. in stukken)
=1 flesje grimbergen (dubbel)
=bakje champignons (250 gr)
=3 sjalotten
=1 dl room
=50 g boter
=1 soeplepel olie
=zout naar smaak
=peper naar smaak
=gehakte peterselie

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Bak de (stukken) kip in een pan met wat boter aan alle kanten bruin.
Zet het vuur dan zachter.
Strooi er zout en peper over en schenk er het bier bij.
Breng het aan de kook, zet het vuur weer zachter en laat het met het deksel schuin op de pan ± 40 minuten sudderen.
Was intussen de champignons goed, snijd ze in plakjes en braad ze in een pannetje met wat olie om het water in de champignons te reduceren.
Doe ze daarna bij de kip en ook de gesnipperde sjalotjes.(laatste 20 minuten)
Voeg, als de kip goed is gebraden en het bakvocht wat is ingedikt, de room en de gehakte peterselie toe en breng het gerecht op smaak met kruiden.
Serveer met gebakken aardappelen.

smakelijk

 


Receptengerechten-tips