Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Limabonen

 

 

Ingredienten voor 4 personen:
=350 g gedroogde limabonen
=250 g wortels, in dobbelsteentjes gesneden
=500 g diepvriesdoperwten of 500 g sperziebonen, in stukjes gebroken
=500 g diepvriesmaiskorrels
=1 groentebouillontablet
=50 g roomboter
=1/2 theelepel zeezout en strooikruiden

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Was de limabonen en zet ze op met 1 3/4 liter water.
Laat de limabonen 1 minuut doorkoken, neem de pan van de warmtebron en
laat de bonen enkele uren weken.
Breng de limabonen (met het weekwater) weer aan de kook,
zet de warmtebron zo laag mogelijk en laat ze 30 minuten tot 1 uur zachtjes koken tot ze gaar zijn.
Voeg de wortels, doperwten of sperziebonen toe en laat het geheel nog 15 minuten zachtjes koken.
Doe de maiskorrels er-bij en laat deze 5 tot 10 minuten meekoken.
Roer het bouillontablet door het bonenmengsel en blijf roeren tot het opgelost is.
Voeg de roomboter en zeezout en strooikruiden toe en laat het gerecht nog 5 minuten doorwarmen.
Voldoende voor 4 personen als hoofdgerecht.
Serveer er een salade bij.

Is een gezond vegetarisch recept,.

Smakelijk eten.


Receptengerechten