Recepten:

 

 

 

Macaroni Italia

 

Ingredienten:

500g macaroni , 500g fijngesneden rundvlees, · 200g gehakt ,· 50g gehakte ham, · 250 g tomaten, ui ·, een wortel ,bleekselderij, een takje peterselie,

een glas droge Marsala wijn,  100gr geraspte parmezaanse kaas, 4 eetlepels extra vierge olijfolie , zout, peper.

 

 

Bereiding:

Pel en snipper de ui en selderij en fruit deze bruin in een pan met de vier eetlepels olie. Voeg het vlees toe en breng het op smaak met peper en zout, Voeg de Marsala toe en laat de alcohol vervliegen. Voeg de gehakte tomaten toe en laat het geheel sudderen gedurende een uur op laag vuur. Regelmatig roeren, zodat de saus niet aanbrand. Als de saus klaar is, voeg dan de ham en peterselie toe.
Breng in een pan het gezouten water aan de kook. Voeg de maccheroni  toe en kook ze beetgaar, giet het af en meng de macaroni met de bereide saus in een vuurvaste schaal. Bestrooi met parmezaanse kaas en zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden voor tien minuten.
Smakelijk