Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Makreel barbecue

 

 

Ingredienten:

=1 verse makreel
=verse kervel,
=provencaalse kruiden
=citroensap
=zout,
=peper
=2 eetlepels olijfolie

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Maak de makreel schoon en haal de graat eruit.
Was de kervel onder stromend koud water, uitslaan en laten uitdruipen.
Wrijf de makrelen van binnen en van buiten met zout en peper in.
De liefhebber kan ook iets citroensap gebruiken
Leg de kervel en provencaalse kruiden in de buikholte van elke makreel,
met iets roomboter insmeren.
Bestrijk de makreel met een beetje olijfolie.
Klem hem tussen een rooster op matig vuur op de barbecue onder voortdurend keren.
Laat niet aanbranden door vet druipen en blijf erbij.
De makreel moet in 10 - 15 minuten goudbruin worden.
Serveer met stokbrood, gepofte aardappel en een frisse salade
Serveer dit gerecht met een frisse salade

Smakelijk


Receptengerechten-tips