Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

Pittige Speklapjes

 

 

Ingredienten:

250 gr speklapjes
1 eetlepel ketjap manis
1/2 eetlepel honing
11/2 eetlepel olie
1/2 theelepel gemberpoeder
1 rood pepertje

 

 

 

Bereiding:

Snijd de speklapjes in reepjes en voeg het gemberpoeder, de ketjap manis en 1 eetlepel olie toe.
Laat het vlees een uurtje marineren.
Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in ringetjes.
Verhit de rest van de olie en fruit het pepertje 1 minuut op halfhoog vuur.
Voeg het vlees met de marinade toe en bak het vlees 5 minuten op hoog vuur. (pas op voor spatten)
Temper het vuur, voeg 1 dl heet water toe en laat het vlees in ± 15 minuten gaar worden.