Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pizzabodems maken

 

 

Ingredienten:

 

=500gr witbrood bloem
=1 1/2 theelepel actieve droge gist
=1 eetlepel olijfolie
=1 1/2 theelepel suiker
=¾ kopje warm/lauwe melk
=1 theelepel zout


voor 4 dunne krokante pizza's (30cm)

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Doe bloem,gist,olijfolie en suiker bijelkaar

Laat een mixer het werk doen en voeg rustig de melk toe
Het geheel 3 tot 4 minuten kneden.
Niet langer. Deeg moet wel soepel zijn.
Deeg in een grote kom doen en afdekken met plastic
Het is absoluut noodzakelijk de deeg

24 uur te laten rijzen onder het plastic.(15°C)
Dit voor de specifieke smaak en krokante bodem.

Kneed het deeg even door en vorm het deeg tot een bal.

Dunne krokante bodem:

Rol de bal uit tot een dunne (1 a 2 mm dikke) cirkel van 30 cm. Leg de pizzabodem op een ingevette bakplaat en laat op een warme plek nog 30 minuten rijzen.(40°C)
Verwarm de oven voor op 250°C (heteluchtoven 225°C)
De deeg voorbakken voor alleen pizza bodems:  2 minuten voor , omdraaien weer 2 minuten. Dan uit de oven halen.
Als men de pizza wil afbakken dan bestrijken met dunne bodem pizza saus (zie recept aldaar) en beleg vervolgens de pizza die u wilt maken. (zie pizzarecepten) Afbakken in 5 à 6 minuten in de hete oven.
Pizza bodems kunt u invriezen.

Succes met het maken

 


Receptengerechten-tips