Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rosti

 

 

Ingredienten:voor 2-3 personen

=500 gram aardappelen
=peper,

=zout,

=2 sjalotjes

=snufje rozenmarijn
=1 lepel olie
=1 lepel boter

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Aardappelen schillen en in een pan met water en zout, 8 minuten half gaar koken. Let op:  half gaar en nog rasphard
Giet de aardappelen af  en laat ze afkoelen.
Aardappelen grof raspen met een geschikte Rasp
Verhit in een koekepan met anti-aanbaklaag een  ½ eetlepel olie en een ½ eetlepel boter.
Vervolgens gaan de geraspte aardappelen in de koekenpan  met  zout, peper, 2 gesnipperde sjalotjes en een snufje rozemarijn.
Al roerend .en scheppend het geheel een paar minuten bakken.
Met een brede spatel van de aardappelmassa een platte koek maken
Op matig vuur in 4 minuten goudbruin bakken.
Op een  pandeksel de Rosti keren als een pannenkoek en wegleggen.
In zelfde koekepan de  rest van olie en boter verhitten.
Rösti met ongebakken kant naar beneden in koekepan.en deze kant ook in een aantal minuten goudbruin bakken.
U hebt nu heerlijke Rosti.
Lekker met stukje vis, stukjes spek, stuk kaas of een schnitzel met wat erwtjes.

Smakelijk eten