Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schorseneren

 

 

Ingredienten:

500 gr schorseneren
Zout (8gr per liter)
Pan met water
Nootmuskaat

Voor het sausje:
10gr bloem
10gr bloem
30 ml melk
60 ml schorsenerenvocht


 

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Schorseneren gedeeltelijk schoonmaken door ze te schrappen. Elk schoongemaakt stukje van ongeveer 5 cm afsnijden en snel in het water leggen.
De schorseneren wassen en vlug aan de kook brengen. Gebruik zoveel water met wat zout zodat ze juist onderstaan.
De schorseneren ongeveer 25 minuten laten koken tot ze gaar zijn.
Giet ze af en voeg een klontje boter toe.
Voor het sausje bewaar je wat schorsenerenvocht waaraan je boter en bloem toevoegt en al roerend op een laag vuur een sausje maakt. Saus over de schorseneren en nog wat nootmuskaat  strooien.

 

 

Receptengerechten-tips