Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seco de Pollo

 

 

Ingredienten voor dit peruaans kiprecept

=olijfolie
=1 fijngehakte grote ui
=4-6 stukken kip of ( kippenpoten)
=1 tomaat (velletje eraf)
=zwarte peper
=komijn, peper, zout en knoflook
=wat koriander
=(diepvries) erwten 100gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Verhit de olie in een braadpan en bak daarin de fijngesneden ui .
Voeg de kip toe en bak rondom bruin.
Voeg tomaat, zwarte peper, komijn, peper, zout en knoflook toe.

Verstandig is de kip vooraf te voorzien van zout en peper
Laat het geheel een 1 uur zachtjes pruttelen met deksel op een kier.

Regelmatig de kip doorroeren en evt wat water erbij of bouillon.

Laat de kip niet aanbranden.
Na een half uur de doperwten toevoegen.
Als de kip gaar is de gemalen koriander erbij.
Alles goed omscheppen.
serveren met rijst of aardappelen.

 

Smakelijk eten.