Recepten:

 

 

 

Slowaakse Karbonade

 

Ingredienten:

 6 karbonades
Zout en peper , bloem, olijfolie
3 kopjes zuurkool
1 1 / 2 kopje tomaten vers of uit blik
1 theelepel bruine suiker
4 theelepels paprikapoeder

 

 

 

Bereiding:

Bloem, zout en peper de karbonades. Karbonades aan beide kanten bruin bakken in een beetje olie. Leg de uitgelekte zuurkool op de karbonades en bak het in dezelfde pan. Doe de bruine suiker en paprikapoeder op de zuurkool en karbonades. Voeg de tomaten toe. Deksel erop en kook het geheel op laag vuur ongeveer 15 minuten totdat de karbonades gaar zijn. Neem karbonades en zuurkool uit de pan en leg ze in een diepe schotel. Doe een beetje bloem erbij om de saus aan te dikken. Giet dit over de karbonades en zuurkool. Smakelijk eten