Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tagliatelle Bolognese 

 

 

Ingredienten:

500gr half om half gehakt

400gr tagliatelle
3 plakjes bacon, in blokjes gesneden
100gr parmezaanse kaas
500g passata (gezeefde tomaten)
400g pomodori tomaten
200g champignons, 1 grote ui
2 theelepels droge gemengde Italiaanse kruiden
1 theelepel zout
½ theelepel suiker
3 laurierblaadjes

1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie, basilicumblaadjes

 

 

 

tagliatelle bolognese

 

 

Bereiding:

Uitje fijnsnijden en fruiten tot het lichtbruin is. Voeg dan de spekjes toe en bak nog een minuutje.
Voeg het gehakt toe en laat het snel bruin worden met een wat hoger vuur.
Wanneer het gehakt bruin is kun je beginnen met de ingrediënten die de spaghetti Bolognese maken Voeg eerst de doos van de “passata”, en vervolgens de “pruimtomaten”. Breng het geheel aan de kook.
Bij het koken, voeg je de champignons, gemengde Italiaanse kruiden, zout, suiker laurierblaadjes en knoflook toe. Temper het vuur, dek af en laat het sudderen gedurende ten minste twee uur.
Kook de spaghetti al dente. Om dit te doen een grote pan met gezouten water aan de kook brengen Voeg de pasta toe en kook het ongeveer tien minuten, daarna in een vergiet uitlekken.

De spaghetti in een voorverwarmde schaal doen en daar de Bolognese saus over. Opdienen met parmezaanse kaas en basilicumblaadjes.