Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varkensvlees spiesje

 

 

Ingredienten:

=500gr hamlappen
=4 sjalotjes
=1 teentje knoflook
=2 el ketjap manis,
=1 el rode wijn
=1 el gembersiroop
=1 el ketoembar
=2 schijven ananas
=1 mango

 

 

 

 

 

Bereiding:

500 g hamlappen in blokjes snijden en marineren( 3-4 uur).

(blokjes van 2X2cm)

Marinade.
van 1 gesnipperd sjalotje, 1 uitgeperst teentje knoflook,

2 eetlepels ketjap manis,
1 eetlepel rode wijn,
1 eetlepel gembersiroop en 1 theelepel ketoembar.

2 schijven ananas (vers of uit blik) schoonmaken en
elk in 6 stukjes snijden. 
3 sjalotjes pellen en in vieren snijden.
1 mango schoon-maken en in 12 blokjes snijden
Vlees afgewisseld met stukjes sjalot, ananas en mango aan spiesjes rijgen.

Roosteren gedurende 10-15minuten op barbecue, waarvan houtskool "grijs" is.

Regelmatig spiesjes draaien en niet te dicht op het vuur.

Verbrand vlees is ongezond.!

 

Smakelijk


Receptengerechten-tips