Vlaams Stoofpotje

Ingredienten:
Receptengerechten.nl TIPS
Voor 4 personen
  • 30 g roomboter
  • 600 g runderlappen in stukjes
  • paar sjalotjes of 1 ui
  • 1 flesje Leffe, bruinbier
  • 2 sneden bruinbrood, korst eraf
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 winterwortel in stukken
  • 400 g witte kool in grove stukken
  • 500 g geschilde aardappelen in stukken van 3 cm
  • zout, peper naar smaak
  • 1 eetl. maïzena
  • mosterd

Bereiding:

Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees hierin rondom lichtbruin.
Voeg de sjalotjes toe en bak ze ± 2 minuten mee.
Schenk het bier in de pan en voeg zoveel warm water toe dat het vlees onder staat.
Bestrijk het brood met de mosterd en doe het met de laurierblaadjes in de pan bij het vlees.
Dek de pan af en laat het vlees ± 2 uur zachtjes koken.
Voeg de wortel, de kool en de aardappelen toe en laat het gerecht in nog eens 30 - 60 minuten gaar worden.
Schep het af en toe om.
Breng het op smaak met zout, peper en mosterd.
Roer de maïzena met 3 eetl. water los en bind er het braadvocht mee.

Print deze pagina het beste met Internet Explorer