Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zachtgekookt eitje

 

Ingredienten:

 2 eitjes
Zout

Steelpannetje met water

 

 

 

 

Bereiding:

Hoe lang moet een "zachtgekookt" ei koken?
Dit is een veelgestelde vraag
Een zacht gekookt eitje geeft vaak problemen.
Wat is een zachtgekookt ei?
Een zachtgekookt ei is niet alleen "een watje" maar ook een ei met een "loopneus dooier" en licht-gekookt eiwit.
Hiervoor moet je het ei 3 minuten koken en mag het ei dan ook niet te groot zijn.
Sommige mensen vinden dit het lekkerste eitje.
Bedenk wel dat te zacht gekookte eieren gezondheidsproblemen kunnen veroozaken.
Korter dan 3 minuten koken is niet aan te raden
Een ei dat 4 minuten gekookt heeft is zacht maar niet te zacht en verdient over het algemeen de voorkeur.
Dat is een ei met een beetje dunne dooier en goed gekookt eiwit.
Met het kopje erafslaan en een beetje zout, is dit bij het ontbijt niet te versmaden.

Bovenstaande Kooktijden voor eieren, die net onder water zijn gezet in klein steelpannetje op het gas. Als het water met ei kookt dan de klok zetten.