Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Appelflappen

 

 

 

Ingredienten: voor 8 appelflappen

2 st. appels
60 gr. suiker
snufje Kaneelpoeder
(voor de liefhebbers wat rozijnen)
1 st. eierdooier
8 plakjes bladerdeeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Snijd de appels in kleine stukjes en vermeng deze met 50 gram suiker, de kaneel en eventueel wat rozijnen.
Zorg dat de bladerdeeg ontdooid is.
Bestrijk de korstdeeg randen met iets water, leg een lepel appelvulling in het midden van het bladerdeeg.
Elk plakje dubbelvouwen tot een driehoek, druk de randen stevig op elkaar.
Bestrijk de appelflappen met wat eidooier en bestrooi de bovenkant daarna met de rest van suiker.
Leg de 8 appelflappen op een vetvrij bakpapier en bak ze af in ca 20-25 minuten in een oven van 180 graden

 


Receptengerechten-tips