Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glazuurkoekjes

 

Ingredienten:

 125 gr bloem
1 ei
75 gr suiker
50 gr boter
1/2 theelepel bakpoeder (bakpoeder geeft geen gistsmaak)
Voor het glazuur:
gemalen amandelen
150 gr poedersuiker
citroensap 1el
 eventueel enkele druppels likeur
1 losgeklopt ei

 

 

 

 

Bereiding:

Zeef de bloem en maak in het midden een kuiltje.
Giet het ei hierin en meng het met de bloem.
Nu de boter, de suiker en de bakpoeder toevoegen. Kneed alles tot een vast, gelijkmatig deeg.
Laat dit een uur in de koelkast rusten.
Rol het deeg uit tot een  dikte van ½ cm en haal er rondjes uit van ± 5 cm doorsnede.
Verwarm de oven voor tot 180 C. Bak de koekjes in 10-15min af.
Om te glazuren:
Maak glazuur voor het aantal gebakken koekjes.
Zeef de poedersuiker en roer er met 1 el citroensap, iets gemalen amandel en 1-2 el losgeklopt eiwit een glad dik vloeibaar glazuur van. Breng wat glazuur aan op de gebakken koekjes.
Varieer eventueel met en zonder  gemalen amandel. Ipv citroen, ook wat vanille essence. Experimenteer!
Evt wat likeur bij het glazuur. etc etc. Andere glazuurkleuren