Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaneelkoekjes

 

 

 

Ingredienten:

    2 eiwitten

    250 gr poedersuiker

    15 gr gemalen kaneel

    2 tl citroensap

    250 gr fijn gemalen amandelen
    Voor het glazuur:
    gemalen amandelen
    wat poedersuiker
    eventueel enkele druppels likeur
    4el losgeklopt ei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Klop het eiwit stijf. Voeg de poedersuiker toe en klop het op tot het geheel glanst. Bewaar wat geklopt eiwit voor het glazuur.

Meng kaneel, citroensap en de amandelen bij de het eiwitmengsel en maak er een bal van. Wikkel het in folie en laat het 1 uur koud staan in de koelkast.
Rol het deeg op suiker uit. (Ongeveer 1cm dik) Haal er met vormpjes koekjes uit en leg deze op bakpapier dat op de bakplaat ligt .
Bak de koekjes 8 minuten in de oven op 200˚C

Maak eventueel glazuur voor een aantal gebakken koekjes.
Zeef poedersuiker en roer er met 1 el citroensap, iets gemalen amandel en 1-2 el losgeklopt eiwit een glad dik vloeibaar glazuur van. Breng wat glazuur aan op de gebakken koekjes.

Lekker bij de koffie of in het weekend.

 


Receptengerechten-tips