Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nougat

 

Ingredienten:

500 gram kristalsuiker

3,5 dl. blanke maisstroop

1/4 tl zout

4-6 e.l. water

2-3 eiwitten

60-80 gram zachte boter

0,5 tl amandelsmaak

groene of andere biologische kleurstof

125 gram geroosterde amandelen

 

 Nougat

 

 

Bereiding:

Doe de suiker, de stroop, het zout en het water in een pan.
Laat het mengsel al roerend koken tot de suiker is opgelost.
Dan zonder roeren verder laten doorkoken. (indikken)

2 eiwitten stijfkloppen met een mixer in een vuurvaste schaal.
Klop ongeveer 1/4 van de stroop door de stijf geslagen eiwitten
en wel zolang dat het mengsel zijn oude vorm en dikte behoudt.
De rest van de stroop flink door blijven koken. Klop deze stroop ook door het
mengsel. Goed mengen en kloppen. Voeg de amandel smaak en een paar druppeltjes kleurstof toe.
Klop de zachte boter en voeg dit bij het mengsel en klop verder tot het dik en zacht is. Roer de noten er door. (Noten mogen niet teveel uitzakken)

Beboter een blik of gebruik vetvrij papier met een open vorm.
Schep het mengsel erin of erop. Maak het oppervlak glad.
Laat de noga hard worden en snijdt het in gewenste vormen (blokken).

Koud en luchtdicht bewaren.