Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bruine Bonensoep

 

 

Ingredienten:

2 1/2 liter bouillon
3 grote aardappelen
250 gr gedroogde bruine bonen
3 uien
2 preien
50 gr boter
1 bleekselderij
peper, zout
1 takje vers of 1 mespunt gedroogd bonenkruid
2 speklappen

 

 

 

Bereiding:

Zet de bonen met ruim koud water 24 uren in de week.
De aardappelen schillen ,de ui pellen en in stukken snijden.
De selderij en de prei schoonmaken, wassen en in ringen snijden.
Boter in de pan en fruit hierin de prei, de selderij en de ui.
Laat de geweekte bonen koken met het weekwater. Voeg eventueel nog water bij.
Voeg dan de gefruite groenten, de aardappelen, de bouillon en de kruiden toe en kook alles gaar.
Pureer de soep en laat haar nog even doorkoken.
Snijd het spek in kleine stukjes en bak ze.
Voeg het gebakken spek bij de soep.
Smakelijk eten