Aardappel "pikant"
Ingredienten: voor 4 personen
3 eetl. olijfolie
5 grote aardappels, geschild en in blokjes van 4 cm gesneden
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 eetl. fijngehakte peterselie
1 dl droge witte wijn
2 verse chilipepers, ontzaad en gehakt, of 1 eetl. chilisaus
3 dl gepelde pruimtomaten vers of uit blik ( gepureerd)
zout en peper naar smaak
blokjes spek naar smaak
![]() |
---|
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 240ÂșC.
Verhit 4 eetl. olijfolie in een koekenpan tot de olie walmt.
Schep er de blokjes aardappel door en bak ze goudbruin.
Doe de aardappels en olie in een ovenschaal en zet circa 15 minuten in de oven tot ze krokant zijn.
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan
op een matig vuur en fruit er de ui en knoflook 3 minuten in.
Doe er de rest van de ingredienten door (wijn, spek, chilipepers, tomaten, kruiden etc) en laat de saus 10 tot 12 minu-ten sudderen.
Laat de aardappels goed uitlekken (let op dat ze gaar zijn) en
schep ze in een dienschaal of in individuele bakjes.(kook de aardappelpartjes anders een paar minuten)
Giet er de saus over en schep het geheel om. (is een pittige saus!!)
Dien het gerecht op met een frisse salade. Zonder spekjes is dit een vegetarische maaltijd .
Smakelijk