Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brusselse Wafels

 

 

Ingredienten: Belgisch recept

Voor ongeveer 12 wafels
250 gr zelfrijzende bloem
50 cl melk
25 cl water
100 gr boter (gesmolten)
2 eiwitten (stijfgeklopt)
2 eigelen
3 zakjes vanillesuiker

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Is een Belgisch recept

Meng de bloem met de suiker, voeg er een beetje melk aan toe en roer goed. Verwerk de eigelen en de rest van de melk en het water eronder tot een glad deeg.

Voeg er de gesmolten boter bij en als laatste de stijfgeklopte eiwitten.

Het deeg moet vloeibaar zijn zoals voor pannenkoeken.
Beboter het wafelijzer en bak de wafels als het ijzer goed heet is.
Serveren met wat poedersuiker, een bolletje ijs, slagroom, chocoladesaus

Smakelijk