Chinese Kippensoep
Ingredienten :
=25 g shii-take (paddestoelen)
=6 blokjes kippen- of groentebouillon
=1 kip van 1 kg of (kippenpoten)
=200 g verse soepgroenten, zoals uien, wortels,
=prei en pastinaak (mix naar smaak)
=50 g mie, in water geweekt
=350 g bamboescheuten uit blik, uitgelekt
=sojasaus
=sambal oelek
![]() |
---|
Bereiding:
Week de paddestoelen enkele uren in een kom met water, giet ze af en snijd ze in reepjes. Zet ze apart.
Breng 2 1/2 l water aan de kook. Voeg de bouillonbLokjes toe, blijf roeren tot de blokjes zijn opgelost. Voeg de kip en de soepgroenten toe.
Breng het geheel aan de kook en Laat het ca. 1 uur sudderen.
Neem de kip uit de pan, bewaar de bouillon. Verwijder de botten en het vel van de kip en gooi dit weg.
Snijd het vLees in kleine stukjes.
Voeg de mie en de paddestoelen aan de bouillon toe. Laat de soep 10 minuten koken.
Voeg de stukjes kippenvlees en de bamboescheuten toe en verwarm het geheeL goed.
Voeg naar smaak sojasaus en sambal toe.
Serveer de soep in chinese soepkommen met brood.
Je kunt ook champignons gebruiken. Sommige ingredienten haal je in de TOKO.
Smakelijk .