Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gele Curry

 

 

Ingredienten:

 

=2 el komijnzaad
=1 tl kurkuma
=2 el korianderzaad
=1 tl garnalenpuree (trassi),

= cocosmelk
=3 stengels citroengras, fijngesneden
=1 el geraspte gemberwortel
=6 rode chilipepers, zonder zaad en fijngehakt
=1 tl zout
=3 teentjes knoflook, geperst
=1 sjalotje, fijngehakt

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Gele curry (pasta)=Deze curry(pasta) is minder heet dan de rode.

 

Doe de komijn- en korianderzaden in een wok zonder olie en rooster ze 3-4 minuten; schud de wok regelmatig om zodat de specerijen niet verbranden.

Haal ze uit de wok en zet ze apart.
Pureer met een vijzel en stamper het citroengras en de gember.

Voeg chilipepers en zout toe en pureer dit ongeveer 4 minuten.
Voeg het knoflook en het sjalotje toe en blijf stampen.

Voeg dan de geroosterde specerijen en kurkuma toe.
Doe ten slotte de garnalenpuree, evt wat cocosmelk erbij en meng alles tot een gladde, vochtige pasta.

 

 

 


Receptengerechten-tips