Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gaardebounen

 

 

Ingredienten:

=1kg verse tuinbonen (gedopt circa 450 g);

=1 el boter;

=50 g  rookspek;

=1 gesnipperde ui;

=15g bloem;

=1 laurierblad;

=2 kruidnagels;

=1/4 l kippenbouillon ;

=2 plakken casselerrib van 1/2 cm dik;

=selderijblad;

=tijm; bieslook;

=geschrapte nieuwe krieltjes,


 

 

 

Bereiding:

Tuinbonen doppen en wassen. Drie minuten koken in veel water. Afgieten.
Het in kleine stukjes gesneden spek met de uiensnippers in de boter bakken tot de snippers glazig zijn. Bloem erover strooien, roeren tot er geen wit meer te zien is, laurier en kruidnagels toevoegen en de bouillon bij kleine beetjes tegelijk. Goed roeren. De bonen in deze saus gaar laten worden (ongeveer een kwartier). Casselerrib even laten meewarmen. Tenslotte verse kruiden toevoegen.
Intussen de krieltjes bruin en gaar bakken in wat boter. Om de bonen heen scheppen, vlees bovenop.


Casselerrib =gezouten en gekookte varkensrib zonder wervels, genoemd naar de Duitse stad Kassel: casselerrib wordt, ontbeend, gekookt en in dunne plakjes gesneden.


Receptengerechten-tips