Pittige Gamba's
Ingredienten:
=12 rauwe reuzengarnalen ( Gamba)
=1 teentje knoflook, geperst
=1 stengel citroengras, pjngesneden
=1 rode chilipeper, zonder zaadjes en fijngehakt
=1 tl geraspte gemberwortel
=sap van 1 limoen
=12 kleine loempiavellen
=olie om te frituren
Bereiding:
Pel de garnalen, verwijder de koppen en schillen, maar laat de staarten zitten. Verwijder het zwarte darmkanaaL.
Maak 'vlinders' door de achterkant van de garnalen in te snijden zonder de hele garnaal door te snijden. Open ze voorzichtig.
Marinade
Meng knoflook, citroengras, chilipeper, gember en limoensap in een grote ondiepe schaal. en voeg de garnalen toe.
Draai de garnalen om zodat ze helemaal. bedekt zijn en laat ze 2 uur in de koetkast marineren: draai ze af en toe om.
Verwijder de garnalen vlak voor het opdienen uit de marinade en wikkel ze in de loempiavellen: laat de staart uitsteken.
Verhit in een wok de olie tot 180 ºC en frituur de garnalenpakketjes met een paar tegellijk 3-4 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en dien ze op.
Serveersuggestie: Serveren met een hete dipsaus
Tip:
Citroengras geeft een aromatische, citroenachtige smaak aan gerechten. Snijd het grasachtige bovendeeL en de harde wortel af en verwijder de taaie buitenbLaderen. Kneus de stengel om de smaak vrij te maken door er met het lemmet van een groot mes op te duwen.
Snijd eventueeL het zachte binnendeel in dunne schijfjes, zoals bij dit recept.
Smakelijk.