Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gebakken rijst groenten

 

 

Ingredienten: 4 personen

=1teentje knoflook
=1 wortel
=500 g broccoli
=2 eetlepels koudgeperste saffloer- of sesamolie
=150 g diepvriesdoperwten
=1-2 eetlepels tamari
=mespuntje vijfkruidenpoeder (Chinese kruidenmelange)
=1 bos uitjes
=250 g champignons of 125 g shi-itake paddestoelen
=600 g gestoomde zilvervliesrijst
=200 g tauge

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Bereid de groenten. Hak de knoflook fijn en snijd de wortel in blokjes en de broccoliroosjes in plakjes.
Doe 1 eetlepel olie, de knoflook, dop-erwten en wortel in een wadjang
en laat de groenten 3 tot 4 minuten roerbakken. Voeg de broccoli toe en
laat deze nog 2 minuten meebak-ken. Roer 125 ml water,
de tamari en het vijfkruidenpoeder erdoor en breng het geheel aan de kook.
Zet de warmtebron wat lager, dek de wad-jang af en laat het geheel,
onder af en toe roeren, 10 tot 15 minuten zachtjes koken.
Bereid intussen de rest van de groenten.
Snijd de uitjes in schuine stukken en de champignons of paddestoelen in plakjes.
Verhit de rest van de olie in een schone wadjang
(of schep de gestoom-de groenten uit de wadjang en maak deze schoon)
en roerbak de uitjes tot ze glazig zien.
Doe de champignons of paddestoelen erbij en laat deze 3 tot 4 minuten meebakken.
Zet de warmtebron wat lager en voeg de rijst met 4 tot 5 eetlepels tegelijk toe.
Laat het geheel onder regelmatig omscheppen goed doorwarmen en roer de gestoomde groenten en de tauge erdoor.
Giet het groentenvocht over de tauge en dek de wadjang af.
Laat het gerecht 5 minuten doorstomen op een lage warmtebron.

Smakelijk