Recepten:

 

 

 

 

 

 

Gekookte worteltjes

 

 

Ingredienten:

=1 grote bos jonge worteltjes.
=Zout 3 gram

=Suiker 3 gram

=klontje roomboter

=Peterselie

=Pan met wat water (niet teveel)

 

 

 

gekookte worteltjes

 

 

 

Bereiding:

Haal het loof van de worteltjes en schrap ze.

Snij de groene punten en kopjes eraf.
Boen ze eventueel ook nog goed schoon.
Zet water op en breng het aan de kook met het zout en eventueel de suiker .
Voeg de worteltjes toe aan het hete water en breng ze nu snel aan de kook.
De jonge worteltjes zijn in 10-15 minuten gaar gekookt.

(prik met een vork voor de controle)
Giet het kookwater af en voeg een klontje roomboter en wat peterselie toe.
Serveer de worteltjes met aardappelpuree en een stukje vis.

 

 

Receptengerechten-tips