Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gentse Hutspot

 

 

Ingredienten: Belgisch recept

Voor 3-4 personen
400 g rundsstoofvlees
2 varkenspootjes
1/2 groene kool
1/2 koolraap
400 g winterwortelen
2 preien
peper naar smaak
1 flinke ui
kruidnagels, laurierblad en tijm naar smaak
800gr aardappelen
4 braadworsten
zout naar smaak

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Is een heerlijk Belgisch recept

Laat het stoofvlees in water met wat zout 1 uur zachtjes koken.
Voeg de varkenspootjes toe en laat die nog een uur meekoken.
Neem het vlees uit de pan en kook in de bouillon de kleingesneden groenten en de in vieren gesneden aardappelen gaar

(de ui komt, bestoken met kruidnagelen en laurier, in het midden).
Kruid met tijm en versgemalen peper.
Snijd het stoofvlees in plakken, haal het vlees van de varkenspootjes en laat dit nog even meewarmen.
Bak de saucijsjes gaar en bruin en leg het vlees en de worstjes op de luchtig door elkaar geroerde hutspot.

Smakelijk