Ierse stoofpot
Ingredienten voor de Irish stew: voor 3 a 4 personen
= 400 gr mager schapevlees
= 1/2l water +15 g zout
= 1 1/2 kg aardappelen
= 3/4 kg winterwortelen
= 3/4 kg savooiekool
= 1/4 kg uien
= 100 g boter of margarine
![]() |
---|
Bereiding:
Het vlees in grove stukken snijden, opzetten met het kokende water en het zout en 1 1/4 uur voorkoken.
De aardappelen schillen en in vieren snijden, de wortelen schoonmaken en kleinsnijden, de kool ook schoonmaken en in reepjes snijden en de uien schillen en kleinsnijden.
De groenten en de aardappelen aan het vlees toevoegen.
Vlug aan de kook brengen en laten koken tot alles gaar is ( 30-50 minuten).
De boter toevoegen en het vlees met het kooknat.
Serveren in een wijde, diepe schaal;
Groenten en aardappelen er omheen schikken.
Smakelijk eten