Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gebraden Kerst-Konijn

 

 

Ingredienten:

=1 tam konijn in stukken
=250 gr gesnipperde sjalot
=boter
=peper, zout
=laurier, tijm
=1 liter bouillon
=50 gr tomatenpuree
=1 glas witte wijn
=400 gr champignons
=pureepoeder


 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Braad de stukken konijn in de boter en voeg de gesnipperde ui toe.
Voeg daarna de kruiden, wijn en de tomatenpuree toe, giet de bouillon erbij, leg het deksel op de pot en laat het geheel een uur zachtjes stoven op een zacht vuur.
Was de champignons en stoof ze 10 minuten mee.
Haal het vlees uit de pan, proef of de saus op smaak is en bindt haar eventueel met wat pureepoeder.
Serveer met gebakken aardappelen of frietjes
.

Smakelijk

 

Receptengerechten-tips