Marinarasaus
Ingredienten:
=50ml olijfolie
=1 sjalot
=1 tl oregano
=4 teentjes knoflook over de helft
=900gr Italiaanse tomatoes
=3 gewassen basilicumbladeren fijngehakt
=zout en peper naar smaak
Bereiding:
Marinara saus
Is een italiaanse basissaus.
Een goede marinarasaus maken is belangrijk
Gebruik hem over de pasta en het is ook een goed uitgangspunt
voor veel andere recepten .
Doe de knoflook en het fijngehakt sjalotje en en de olijfolie in een pan
Bak de knoflook en sjalot licht bruin.
De tomaten pellen fijnmaken en de hoeveelheid toevoegen in de pan.
Voeg de basilicum,oregano toe met het zout en peper.
Goed roeren)
Alles in de blender en daarna terug in de pan
Net niet aan de kook brengen. ( 10 minuten)
20- 25 minuten op een laag pitje laten indikken.
(regelmatig blijven roeren )
evt nog extra zout en peper naar smaak toevoegen.
Smakelijk