Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

Groene olijven marineren

 

 

Ingredienten:

=250 g groene olijven met pit
=12 grote tenen knoflook gekneusd,
=1 el. gehakte venkelknol
=olijfolie om te marineren
 
 

 

 

 

Bereiding:

Marinade recept. Het geheim van zelf olijven marineren is ze zo lang mogelijk – minstens drie weken of tot aan zes maanden – te laten marineren.
Giet de olijven af en kneus ze licht. Verse olijven wassen en ook lichtkneuzen.
Doe ze met de knoflook en venkel in een glazen pot met schroefdeksel.
Giet er zoveel olijfolie over dat ze onderstaan.
Sluit de pot en bewaar in de koelkast, waarbij u de olijven af en toe omschept. Zeker een maand marineren.

Proef af en toe of de smaak naar u zin is.
Serveer de olijven op kamertemperatuur.

 

 

Receptengerechten-tips