Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paella

 

Ingredienten:

=300gr Rijst (Kies een rijst die goed vocht op kan nemen)
(kort korrelig Spaans)
= Kippenbouillon 1-11/2 liter( kun je zelf maken)
=Stukken kip, rundvlees.
=2 tomaten
=1 teentje knoflook (fijnmaken)
=100gr erwten, boontjes uit blik of diepvries
= wat olijfolie

 =Allerlei soorten vis: Gamba's, sardientjes, mosselen, inktvis, vers en of  diepvriesvis. etc. De keuze is aan u.
=Ui ( fijnsnijden)
=Paprika in stukken
=Paella kruiden met saffraan (zakje!)

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

De rijst opbakken met de ui en het teentje knoflook in olijfolie.

Als de korrels glazig zijn geworden de bouillon toevoegen.

Terwijl de rijst gaar aan het worden is, kan je het vlees opbakken, vis wat aanbraden, mosselen koken, tomaat paprika snijden.

(De schaalldieren niet te lang laten bakken) Als de rijst gaar is, vlees, vis, mosselen ( op een paar garnalen) na, kruiden, erwten en paprika erdoorheen mengen.

Dit laten staan op laag vuur, wat bouillon toevoegen.

Omscheppen .Van het vuur afhalen en laten staan (met deksel erop).

De rijst zal het vocht opnemen.( Na 10 minuten.)

Serveren in een schaal.

Gegarneerd met de mosselen en wat grote garnalen.

Serveer er evt wat stokbrood bij.

 

 

smakelijk eten.


Receptengerechten-tips