Piaz Kachumbar
Ingredienten:
=3 middelgrote, in ringen verdeelde uien
=1 1/2 theelepel zout
=2 eetlepels bruine basterdsuiker
=3 eetlepels citroensap
=3 ontvelde rijpe in smalle reepjes gesneden tomaten
=1 eetlepel grof geraspte verse gemberwortel
=1 in smalle reepjes gesneden rode en groene Spaanse peper, zaadjes eruit
=1 kleine rode en 1 kleine groene paprika
=2 eetlepels peterselie
![]() |
---|
Bereiding:
Leg de uiringen in een vergiet en strooi het zout erover.
Schep de uienl om en laat ze een uurtje staan.
Doe ze daarna in een kom.
Roer de suiker door het citroensap en blijf zolang roeren tot de suiker is opgelost.
Voeg 1 eetlepel water toe en schenk het over de uien.
Schep alles enkele malen om.
Voeg dan de overige ingrediƫnten toe.
Schep alles voorzichtig om en plaats de salade afgedekt een half uurtje in de koelkast.
Schep de salade vlak voor het opdienen nogmaals om en doe ze in kleine
schaaltjes.
Is een voor of tussengerecht voor meerdere personen
Succes en smakelijk eten.