Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piernas de Pollo

 

 

Ingredienten:

=kippenpootjes

=Voor 4 personen
=8 kippenpootjes
=bloem voor het bestuiven
=olijfolie voor het bakken
=1 ui, gesnipperd
=1 eetl. gehakte knoflook
=250 g hele, gepelde pruimtomaten uit blik

= 2 dl kippenbouillon
=zout en versgemalen peper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Piernas de pollo is een spaans kipgerecht. Probeer het eens

Verwarm de oven voor op 150ÂșC. Wentel de kippenpootjes door de bloem. Verhit de olie in een koekenpan op een matig vuur.
Bak er de kip in en draai de pootjes regelmatig om tot ze rondom bruin zijn. Neem ze uit de pan. Giet overtollige olie uit de pan,
zet hem terug op een matig vuur en fruit er de ui en knoflook in tot de ui glazig is.
Schep er de tomaten door en laat 15 minuten koken. Neem de pan van het vuur en pureer de saus met de kippenbouillon in een blender of keukenmachine.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Schik de kippenpootjes naast elkaar in een ovenschaal en giet er de tomaten-saus over.
Dek af met aluminiumfolie en zet 1 uur in de oven. Verwijder de folie, draai de pootjes om,
en zet nog circa 30 minuten terug in de oven.

Smakelijk eten.