Pizza Napoletana
Ingredienten:
=Bodem van 30cm (zie recept)
=Eventueel dikkere bodem maken. (naar smaak)
=Saus voor de pizzabodem (zie recept) of marinarasaus.
=ansjovis, olijven, kappertjes.
=Mozerella en iets parmazaanse kaas.
=Olijfjes , stukjes tomaat ,
=fijngemaakte verse basilicum, ,oregano
=Zout en peper
![]() |
---|
Bereiding:
De sleutel van succes voor het thuis pizza’s maken ligt bij het feit dat je de pizza niet teveel moet beleggen. Hou het simpel.
Bij teveel beleg bestaat de kans op het niet gaar zijn en wordt de pizza ook niet 1 geheel.
Bedek de pizza met de saus.
Leg daarna de ansjovis, de mozerellakaas, stukjes tomaat ,de olijven en kappertjes erop
Daarna de basilicum en de oregao en nog wat kleine stukjes
parmezaanse kaas.
Finishing touch met zout, peper,wat knoflookpoeder en een beetje olijfolie.
Oven opwarmen tot 220-240 graden.
Daarna afbakken in 10 minuten.
Succes en smakelijk eten.
Italiaans recept