Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saltimbocca al marsala

 

 

Ingredienten:

Voor 1 persoon
barbecue
1 sjalotje
1 platte schnitzel (verdeel) 5X10 cm
1 plak rauwe Parmaham 5X10cm (3-4mm dik)
2 stukken Parmezaanse kaas
1/2 borrelglas witte wijn of marsala
Zout en zwarte peper
20 gram boter of olie
Italiaanse kruiden(bas,sal,oreg)
1 satéprikker

 

 

 

 

 

Bereiding:

Warm op een hoek van je rooster(of fornuis) de boter met of wijn) in een koekenpannetje.
Schnitzel in de bloem en bakken in olie met fijngesneden ui in de boter en wijn
Rooster de schnitzel daarna  boven middelhete kooltjes bruin, in de houtskool gooi je Provençaalse kruiden om een speciale rooksmaak in het vlees te krijgen.
Kruid het vlees terwijl het op het rooster ligt.

Als het vlees een mooie bruine kleur heeft, Vouw de schnitzel dicht met in het midden de ham en stukken kaas en steek een satéprikker door het geheel
bak je het ongeveer 5 minuten af in hetzelfde pannetje met de Marsalawijn en boter.
Bij voorkeur serveren met een tomatenfeta salade en pasta met basilicum en parmezaanse kaas.

 

Smakelijk eten.


Receptengerechten-tips