Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stamppot Andijvie

 

 

Ingredienten voor de stamppot: voor 3 a 4 personen

=1 kg aardappelen
=150ml water
=4g zout
=500 g andijvie
=50g boter of margarine

= 75ml melk
=nootmuskaat

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

De aardappelen schillen, aan de kook brengen met het kokende water en het zout en laten koken tot ze gaar zijn.

De andijviestruiken van lelijke bladeren en hardgroene punten ontdoen, zeer goed wassen en laten uitlekken.

De gare aardappelen fijnstampen en vermengen met de boter, de kokende melk en nootmuskaat.

De andijvie heel fijn snijden en portie voor portie door de dikke aardappelpuree mengen.

De stamppot doorwarmen en serveren met gebakken spek.

Eventueel iets boter in de stamppot.
(150 gram andijvie en 300 gram aardappelen pp)

Smakelijk .


Receptengerechten