Stamppot appelen
Ingredienten voor de stamppot: voor 3 a 4 personen
= 1 3/4 kg aardappelen
= 1/2 kg zoete appelen
= 3/4 kg zure appelen
= 1 dl water
= 5 g zout
= 80 a 100 g boter of margarine
= evt plakken bloedworst
![]() |
---|
Bereiding:
De aardappelen schillen, pitten en onder water leggen; de appelen schillen, in vieren snijden, de klokhuizen vewijderen.
De aardappelen opzetten met het kokende water en het zout; de zoete appelen op de aardappelen leggen en daarop de zure appelen.
Vlug aan de kook brengen en laten koken tot alles gaar is ( 1/2 uur).
Het kookvocht van de aardappelen en de appelen afgieten, maar bewaren; gare aardappelen en appelen fijnstampen en doorelkaar mengen.
De boter en zonodig het kookvocht door de stamppot roeren.
De stamppot serveren met gebakken bloedworst.
Receptengerechten-tips
Nederlands recept