Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stamppot appelen

 

 

Ingredienten voor de stamppot: voor 3 a 4 personen

= 1 3/4 kg aardappelen
= 1/2 kg zoete appelen
= 3/4 kg zure appelen
= 1 dl water
= 5 g zout
= 80 a 100 g boter of margarine

= evt plakken bloedworst

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

De aardappelen schillen, pitten en onder water leggen; de appelen schillen, in vieren snijden, de klokhuizen vewijderen.

De aardappelen opzetten met het kokende water en het zout; de zoete appelen op de aardappelen leggen en daarop de zure appelen.

Vlug aan de kook brengen en laten koken tot alles gaar is ( 1/2 uur).

Het kookvocht van de aardappelen en de appelen afgieten, maar bewaren; gare aardappelen en appelen fijnstampen en doorelkaar mengen.

De boter en zonodig het kookvocht door de stamppot roeren.

De stamppot serveren met gebakken bloedworst.


Receptengerechten-tips