Recepten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stamppot Boerenkool

 

 

Ingredienten voor de stamppot: voor 3 a 4 personen

1 a 1 1/4 kg boerenkool of
( 600 g gesneden)
1 dl water
8 g zout
1.2 kg aardappelen
300 a 400 g rookworst
60 d 80 g boter of margarine
50ml melk)

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

De boerenkool "stropen", wassen, kleinsnijden en vlug aan de kook brengen met het kokende water en het zout.

De aardappelen schillen, pitten en onder de kool leggen, zodra deze geslonken is; de worst erop leggen.

De massa weer vlug aan de kook brengen en laten koken tot kool en aardappelen gaar zijn (1/2 uur).

De worst uit de pan nemen en warm houden;

het kookvocht afschenken, maar bewaren;

De massa fijnstampen en dooreenmengen.

Het kookvocht, de boter en desgewenst de hete melk door de stamppot roeren.

De stamppot serveren met de rookworst .

Smakelijk .


Receptengerechten